retete cu fazan, friptura de fazan 

Tineret fazani comuni si tenebros - 35 lei bucata
Atentie: la cantitate se negociaza!
Suna acum  0763 194 946 sau comanda online!

Retete - Fazani

Retete cu carne de fazani - de la lume adunate
Yahoo Facebook Twitter
Retete - Fazani


Comanda acum!

Tel: +40 763 194 946
Yahoo: vand-fazani

Comanda acum!

FRIPTURA DE FAZAN

Ingrediente:
Condimente pentru un fazan (cu o zi inainte se curatam bine, se spalam, se stergem cu un prosop, se unge peste tot cu ulei de masline si se punem la fezandat):
paprika,
oregano,
rozmarin,
foi de dafin,
un pahar cu vin rosu,
2 cubulete de unt,
sare, piper.

Optional:
rozmarin sau busuioc,
foaie de dafin,
boia de ardei,
salvie,
boia de ardei dulce

Se serveste cu garnitura: cartof natur sau cartofi piure si cu sosul din tava cu putin suc de portocale, salata de sfecla rosie cu portocale sau salata cu sos de hrean (hrean, o lingura de miere de albine, iaurt sau smantana, sare si piper)

Se pune in cuptor  in tava direct sau in ,,punga magica’’ (incalzit) la foc mic 1 ora si 30 min sau 2 ore.

Pofta buna!



CHIFTELUTE DIN PIEPT DE FAZAN IN SOS DE ROSII

Ingrediente:
cu o zi inainte fazanul se curata bine, se spala, se stergem cu un prosop, se unge peste tot cu ulei de masline si se pune la fezandat cu:
paprika,
oregano,
rozmarin,
foi de dafin,
un pahar cu vin rosu,
2 cubulete de unt,
sare, piper
rozmarin sau busuioc,
foaie de dafin,
boia de ardei,
salvie,
boia de ardei dulce.
Pentru inceput ne trebuie pieptul de fazan fiert si un amestec de legume tot fierte.

1-2 oua crude,
2 bucati ceapa,
1-2 fire cimbru,
250 ml bulion,
200 ml apa,
faina,
sare,
piper.

Mod de preparare:
Carnea o taiem cubulete sau se da prin masina de tocat la care se adauga legumele fierte.
Punem ouale crude, 1-2 linguri faina si 1 ceapa razuita sau tocata marunt si condimentam cu sare si piper. Din acest amestec formam chiftele rotunde pe care le dam prin faina.
Ungem un vas yena cu unt si asezam chiftelele in el iar pe deasupra punem ceapa ramasa si aceasta razuita sau tocata marunt, turnam deasupra bulionul si firele de cimbru, dupa care acoperim vasul si il bagam in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute.
Luam capacul si mai lasam vasul in cuptor circa 10 minute (pana scade lichidul si ramane un sos mai gros).
Chiftelutele se pot servi cu garnitura de cartofi natur sau piure.

Pofta Buna !



Fazan la cuptor cu garnitura la cuptor de mere, dovlecei fierti si anghinarea sotata in unt

Ingrediente:

    1 fazan
    300 g nuci noi
    12 mere mai mici
    500 g dovlecei cu floare
    8 bucati anghinare fara frunze sau 400 g napi
    1 paharel vodca
    sare
    1/2 l supa
    2 linguri ceai de menta
    350 g unt
    2 linguri smantana
    2 galbenusuri
    1 lingura otet

Mod de preparare:
Fazanul se curata si se spala cu un servetel inmuiat in otet diluat si se frige inabusit la cuptor cu sare, unt, menta, supa si vodca.
Cand este gata se scoate si se face sosul cu o lingura de faina, 50 g unt, putina supa, smantana si sosul din tava strecurat. Nucile se preseaza si se amesteca cu sos.
Fazanul se transeaza se asaza pe platou garnisit cu mere (coapte la cuptor), dovleceii fierti si dati in unt si anghinare sau napi fierti si dati in unt.
Sosul de nuci pisate se incalzeste si se da peste fazan iar sosul suprem se serveste separat la sosiera.

Pofta buna!



Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi


Ingrediente:
1 fazan, 1,200 kg varza create, 180 g slanina afumata, 200 g parizer, 1 ou, 1 felie franzela, 4 fire ceapa verde, sare, piper, cimbru, 120 g untura, 600 g cartofi, 1 legatura patrunjel, 400 g bureti, 1 lingura otet.
 
Mod de preparare:

Se curata fazanul si se spala cu otet diluat, se inveleste cu felii subtiri de slanina, apoi cu foi de varza si se leaga cu sfoara subtire.
Se da la cuptor cu cozi de bureti tocate, sare, piper si un pahar de apa si cind este fraged si rumenit se scoate si se face sosul in care se mai pune faina si sos de friptura.
Varza se opareste si se fac verzisoare mici umplute cu parizer tocat, amestecat cu franzela inmuiata si stoarsa, 1 ou crud, 1 fir de ceapa verde tocata.
Se pune in cratita cu slanina scoasa de pe fazan si putina supa si se fierb inabusit 25 minute. Cartofii se fierb in coaja, se curata, apoi se taie felii si se soteaza cu untura si restul de fire de ceapa verde tocate si sare.
Se transeaza fazanul, se pune pe platou garnisit cu verzisoarele si cartofii sote. Sosul se mai fierbe 8 minute cu buretii taiati felii si se serveste la sosiera si se pune putin pe friptura.

Pofta buna!




Fazan cu conopida si garnitura de pilaf cu ciuperci si conopida natur

Ingrediente:
1fazan, 300 g ciuperci, 1 conopida de circa 1 kg, 1 ceapa, 150 g zarzavat, 1 lingura faina, sare, piper, 180 g unt, 3 linguri smantana, 250 g orez, 1 lingura otet, 1/2 l supa.

Mod de preparare:

Dupa ce fazanul a fost curatat si spalat cu un servet inmuiat in otet diluat, se frige in tigaie pe plita pe toate partile. Se pune apoi intr-o oala si se fierbe cu sare, ceapa tocata si zarzavatul taiat si se da de o parte cind este gata.
Se face sosul cu 80 g unt si faina si cind incepe sa se rumeneasca se stinge cu 2 pahare de supa. Se amesteca bine cu telul, se pune sare si se termina cu smantana.
Separat se face un pilaf cu orezul, 100 g unt si se soteaza cu ciupercile taiate, apoi se fierb la foc domol cu 2 pahare supa si sare, 25 minute sub capac.
Conopida se alege buchete si se fierbe in apa cu sare 10 minute.
Se transeaza (se taie) fazanul, se pune pe platou peste pilaf si se garniseste cu conopida.
Sosul se serveste la sosiera si se da putin pe fazan si conopida.

Pofta buna!



Salata de legume cu fazan

Ingrediente:

600 g carne de fazan fripta;
putin mustar;
sare;
1/2 lamiie;
60 g ulei;
1/4 l aspic;
12 ciuperci mari;
30 g virfuri de sparanghel;
300 g napi;
12 crutoane rotunde prajite;
3 galbenusuri.

Mod de preparare:
Pulpa de fazan se taie julien si se amesteca cu napii fierti, taiati julien si cu 3 linguri de maioneza facuta din 2 galbenusuri, 50g ulei, sare, zeama de lamiie si mustar.
Salata se asaza pe un platou si pe ea se pune pieptul de fazan taiat felii.
Se garniseste cu ciupercile intregi sotate si puse pe crutoane si cu virfuri de sparanghel fierte.
Se baga la frigider si cind s-a racit bine se napeaza salata cu aspic.

Pofta buna!



Gogosele cu fazan cu garnitura de bureti murati


Ingrediente:

1 fazan mare;
1 1/2 lingura de faina;
80 g slanina;
1 lin­gura de coniac;
piper;
sare;
50 g ulei;
600 g bureti murati.


Mod de preparare:

Fazanul se lasa 2-3 zile la rece sa se fezandeze. Se spala cu un servet muiat in vin, se da sare si piper si se frige cu slanina, inabusit.
Cind este gata, se scoate si se da la rece. Din fond se face un sos brun cu faina, supa si coniac. Carnea se taie julien, se amesteca cu sosul si se da la rece.
Se fac gogoselele, se inmoaie prin compozitia fluida si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu bureti murati.

Pofta buna!



Friptura de fazan


Ingrediente:

    2 fazani
    100 g slanina
    1 lingura unt
    sare

Mod de preparare:
Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, inainte de a fi pregatit. Durata aceasta de fezandare (fragezire si maturare) depinde insa de vreme si de temperatura.
Pe timp umed si calduros nu trebuie tinut mai mult de trei zile. Pe timp racoros se poate pastra si o saptamina. In orice caz, se pastreaza vanatul cu penele, la un loc bine ventilat si, fie ca se tine 3- 4 zile, fie ca se tine o saptamana, nu trebuie lasat niciodata pana ce capata un miros greu.
Penele se curata in ultimul moment. Se indeparteaza capul, labele si intestinele. Nu se spala, se parleste numai la flacara si se sterge cu o carpa uscata, atat pe dinafara, cat si inauntru. Se impaneaza sau se inveleste in felii subtiri de slanina. Se frige la tava sau la frigare, intocmai ca potarnichia.

Pofta buna!



Fazan la cuptor cu ciuperci si cimbru cu garnitura de varza de Bruxelles si cartofi fierti, dati in unt si ciuperci sotate pe crutoane

Ingrediente:


1 fazan;
200 g slanina cruda;
150 g zarzavat;
1 ceapa;
sare;
piper;
cimbru;
150 g unt
400 g varza de Bruxelles;
12 ciuperci;
500 g cartofi noi;
1 legatura de patrunjel;
1/2 lingura faina;
3 linguri smantana;
12 crutoane.

Mod de preparare:

Se frige la cuptor fazanul inabusit (invelit cu felii subtiri de slanina legate cu sfoara subtire) cu ceapa tocata, zarzavatul si cozile de ciuperci taiate, sare, piper, cimbru si putina supa.
Cind este gata se scoate si se face sosul cu faina si supa, se fierbe 20 minute, se strecoara, se pune smintina.
Fazanul se transeaza si se asaza pe platou garnisit cu varza de Bruxelles si cartofii fierti, date in unt si verdeata tocata si ciupercile intregi sotate cu crutoane.
Sosul se serveste la sosiera si se pune putin pe friptura.

Pofta buna!



Fazan la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, cartofi si ananas


Ingrediente:

1 fazan;
6 felii de ananas;
1 pahar vin dulce;
sare;
250 g unt;
250 g orez;
60 g stafide;
500 g cartofi;
2 oua;
1/2 lingura faina;
3/4 l supa;
40 g zahar;
nuc­soara;
1 lingura otet.
 

Mod de preparare:
Se curata si se spala fazanul cu un servet inmuiat in otet diluat, apoi se frige la cuptor inabusit cu sare, unt, grasime, putina supa, circa 55 minute. Pe parcurs se aranjeaza cu sosul din tava pina ce s-a rumenit si fragezit.
Sosul se face in tava cu faina si zahar pina ce s-a colorat, se stinge cu supa si vin, mai fierbe 5 minute, apoi se strecoara. Se face un pilaf cu orez, unt, 1/4 1 supa si stafide intr-un vas cu capac, se fierbe 25 minute.
Pilaful se asaza pe platou, se transeaza (se taie) fazanul si se asaza pe pilaf. Ananasul se taie felii in doua, se incalzeste cu 2 linguri de sos de friptura, se pune ornat pe fazan.
Se garniseste cu cartofi ducesa cartofii fierti, dati prin sita amestecati cu 1 ou, 30 g unt plus un albus, se sprituieste pe o tava unsa cu unt, se unge cu galbenus si se gratineaza de marimea unui ou.
Sosul se serveste la sosiera si se pune putin pe friptura.
 

Pofta buna!


Supa de fazan

Ingrediente:

1 kg fazan;
120 g costita;
cimbru;
1 ceapa;
1 radacina patrunje;
80 g ulei;
3/4 l supa;
11/2 l apa;
1/2 pahar vin rosu;
30 g faina;
3 linguri smantana;
piper.


Mod de preparare:
Se pune la cuptor, sub capac, carnea, costita, patrunjelul, putin piper, sare, apa si se lasa circa 30 minute controland sa nu se arda fondul.
Se scoate de la cuptor, se fierbe 35 minute cu supa, apa si sosul in care s-a fript. Se strecoara supa si se pune din nou la fiert cu rintasul facut cu uleiul, faina si vinul rosu.
Se termina cu carnea taiata julien si smantana.


Pofta buna!



Fazan la cuptor

Ingrediente:

1 fazan;
6 catei de usturoi;
condimete pentru pui sau sare si piper;
cimbru;
1 cescuta de ulei;
1 pahar de vin.

Mod de preparare:
Fazanii se fezandeaza in pene 2-3 zile, apoi se curata si se spala bine. Se portioneaza, se condimenteaza dupa preferinta si se pun in tava cu putina apa si ulei. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai ung cu zeama din tava, apoi se pune usturoiul, cimbrul si vinul. Se intoarce o singura data si se lasa sa-si formeze o crusta.
Se serveste alturi de diverse garnituri, salate sau muraturi.

Pofta buna!

Tineret fazani 2 luni 2018 Tineret fazani 2 luni 2018
Pret cu TVA incepand de la 35 RON  

Tineret fazani 2 luni 2018


De vanzare - Tineret fazani 2 luni 2018

De vanzare - tineret fazani (2 luni) 2018 - perechi sau familii vaccinati si deparazitati cu ochelari. Atentie nu vindem la bucata ci doar in cantitati mari.   ...


vezi mai multe detalii despre "Tineret fazani 2 luni 2018"

Pui fazani 1 saptamana 2018 Pui fazani 1 saptamana 2018
Pret cu TVA incepand de la 12.5 RON  

Pui fazani 1 saptamana 2018


De vanzare - Pui de fazani o saptamana 2018

De vanzare - Pui de fazani 1 saptamana 2018. Atentie! La aceasta varsta vindem doar in cantitati mari. ...


vezi mai multe detalii despre "Pui fazani 1 saptamana 2018"

Fazani maturi 2018 Fazani maturi 2018
Pret cu TVA incepand de la 75 RON (80 RON)  

Fazani maturi 2018


Fazani maturi comuni si tenebrosi 2018

De vanzare - Fazani maturi comuni si tenebrosi 2018 De la 100 de bucati în sus prețul este de 75 lei negociabil în funcție de cantitate.  ...


vezi mai multe detalii despre "Fazani maturi 2018"




fazani 2018, fazani de vanzare 2018, vand fazani 2018, vand pui fazani 2018, vand oua fazani 2018, oua fazani Pascani, oua fazani Iasi, fazani Iasi, fazani, Pascani, maternitati pui fazani, custi tineret fazani, furaje fazani,

Faverolles Somon: Faverolles Somon - oua incubat
Ayam Cemani: Ayam Cemani - oua incubat
Microferma fazani: Fazani de vanzare 2018
Cresterea Fazanilor: Incubarea oualor de fazani Pui de fazan - crestere Furajarea Fazanilor
Oua fazani: Oua fazani consum Vand Oua Fazani Incubare 2018
Pui fazani: Vand Pui Fazani EN GROS (2018) Vand Pui Fazani EN DETAIL 2018
Vand Gaini Matase Japoneza: Matase Japoneza mature, pui, oua 2018
Vand Gaini Paduane Chamois - Galbene: Paduane Chamois - Galbene
Vand Gaini Motate Olandeze negre/mot alb: Motate Olandeze negre cu mot alb
Vand Gaini Hamburg Albe: Hamburg albe cu pete negre
Custi si maternitate fazani: Vind Maternitate Pui Fazani Vand Cusca Tineret Fazani
Retete Fazani: Retete cu carne de Fazani
retete cu fazan, friptura de fazan